Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор,

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор,
Коментари Харесай

Съдят дрогиран шофьор, убил в катастрофа човек в Монтана

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, умъртвил в злополука човек в Монтана, оповестяват от държавното обвиняване.

Обвиняемият И.И. е дееспособен лидер на МПС, налагани са му санкции по административен ред за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата. Същият е осъждан.

Вечерта на 19.06.2020 година той бил помолен от приятеля си да го закара до гр. Монтана. Въпреки че бил използвал наркотично вещество, той се съгласил и дошъл в с. Габровница, съпроводен от приятелката си.

Около 22,30 ч. И.И. се движел с управлявания от него лек автомобил с двама пасажери по републикански път от гр. Лом за гр. Монтана. Шофирал със скорост 132 км/ч. при позволената отвън обитаемо място 90 км/ч. В същия миг в средата на пътното платно стоял мъж. Последвал удар сред него и ръководеното от обвинения транспортно средство.

Водачът не понижил скоростта на придвижването и не спрял, а траял да кара. Пристигайки в гр. Монтана, посетил автокъща, където били установени деформациите по автомобила и счупеното предно панорамно стъкло.

Впоследствие очевидци на случая съобщили в полицията за осъщественото ПТП. На местопроизшествието бил осъществен оглед от следствено-оперативна група, а тялото на потърпевшия било превозено за аутопсия.

В хода на следствието е било открито, че потърпевшият е 52-годишният И.Г., измъчен от тежко психологично заболяване. Причината за гибелта му е множествена контузия.

От заключенията на осъществените химически експертизи се потвърди приложимост на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол, от лидера И.И.

Предстои делото против него да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР